Na de Eucharistieviering van Christus Koning op 24 november begaf het voltallige Acolythencorps Pius X zich volgens traditie naar het parochiecentrum van de Emmaüsparochie. Daar hebben we genoten van koffie en thee met een plak cake. De moeder van Supun was natuurlijk van harte uitgenodigd om koffie te komen drinken. Ook een bekende van Supun, die speciaal uit een andere plaats kwam om de aanstelling mee te maken werd van harte uitgenodigd om koffie te drinken.

Na deze koffie/thee ceremonie verzorgde het feestteam een heerlijke broodjeslunch én springrolls, gemaakt door de moeder van Matilda. Ze waren zó lekker, dat er al enige tips werden gegeven hoe de dames Martin hun corps konden verrassen bij verjaardagen van hen.

Hierna werd door Saskia Kolkman, voorzitter van dit eerbiedwaardige corps, de jaarvergadering geopend. Vele punten werden besproken, contributies geïnd en de dienlijst voor de komende periode opgesteld. Tijdens deze vergadering werden diverse pauzemomenten ingelast om de ‘dorstige mens’ te laven. De catering was weer voortreffelijk in het aanbod van hapjes en knabbels.

Aan het einde van de vergadering werd een nieuwe voorzitter verkozen. Saskia heeft na enkele jaren aangegeven dat zij gaat stoppen ivm haar studie en stages. Haar broer Kees heeft zich gemeld om deze taak over te nemen. Unaniem was de keuze voor deze voorzitter en met de overdracht van hamer, bemoedigende woorden en een zoen werd Kees geïnstalleerd.

 

Na de sluiting van de vergadering heeft de feestcommissie bezit genomen van de laatste uren van dit dagprogramma. Het team had bowlingbanen gereserveerd en menigeen wist ‘van ballen’ en zorgde voor grote cijfers op het bord.

Ondertussen werd aan de parochie gewerkt aan een geweldige Sri Lankaanse maaltijd, verzorgd door Rumolda, de moeder van Matilda en Marinda. Tafel gedekt, drankjes klaar en het eten kon worden opgediend. Een hongerige horde acolythen genoot in het bijzijn van Pastoor Hermens van deze heerlijke maaltijd. Zelfs aan een toetje werd gedacht!

 

Om 19.00u ging iedereen tevreden en voldaan naar huis. En weer was er een jaarvergadering om!