Vroeg in de ochtend om 10 uur stonden we allemaal klaar bij de kerk. Ons uitje kon beginnen!

We gingen snel in de auto want we moesten 1 uur gaan rijden. Eenmaal aangekomen bij het Bijbels Openluchtmuseum in Nijmegen, kon het pas echt beginnen. We kregen een speurtocht bij de kassa. Alle eerst gingen we naar de in Nederland opgegraven Romeinse boten kijken.

In een van de Romeinse boten kon je in. Het was mooi nagemaakt. Ook grappig dat iedereen die er werkte zo’n speciaal pakje aan had. Na de boten gingen we naar Beth Juda. Dat was een klein, mooi dorpje. Daar stond ook het huisje van Maria. Hoe ze vroeger al huizen maakten is erg knap. De ingangen hadden geen deuren en waren erg klein. De begeleiders en de oudste jongens moesten dus uitkijken. Daarna gingen we naar de boerderij. Er waren konijnen, kippen en varkens. De geiten waren ergens anders. Bij de boerderij gingen we met de eerste opdracht van de speurtocht aan de slag. Dat was een geldbuideltje maken. Dat was niet zo gemakkelijk maar het lukte wel. Toen moesten we naar het volgende plekje van de speurtocht, dat was even zoeken. Uiteindelijk kwamen we er wel. Daar aangekomen ging het hard regenen. We moesten gaan schuilen onder een poortje. Toen het eindelijk droog was werd eerst nog een kopje koffie gedronken. Vervolgens gingen we met alle jongens naar de toren van Babel. Kees ging de toren van Babel beklimmen maar…..dat mocht niet. ‘Verboden te klimmen’ stond op het bordje aan de achterzijde.

Vervolgens gingen we op pad naar het volgende dorpje. Het was een historisch Arabisch dorpje. We kregen er te drinken en leerden onze naam en leeftijd in het Arabisch schrijven. Toen we klaar waren, gingen we via een viaduct naar een Romeinse straat en pleintje. Bij het pleintje hebben we gespeeld en geluncht. Heerlijk was dat!

Nadat we klaar waren gingen we via het pad (van Jezus naar het kruis) naar een Romeins straatje. Er was een leuk winkeltje, een restaurantje, Romeinse bakkerij en nog veel meer. Daar hadden we weer een ijsje gegeten. Daarna gingen we naar het binnen museum waar het mooi was. Veel Bijbels en informatie over het geloof. Er waren heel veel mooie kruisen te zien.

Hierna waren we klaar met het Orientalis museum. Om de hoek gingen we naar de mooiste kerk van Nederland: de Cenakelkerk, waarvan er gouden mozaïeken op de wanden zaten, met allemaal engeltjes. Het was prachtig! Nadat we de hele kerk hadden bezichtigd, zijn we de auto in gestapt en naar de MC Donalds gegaan waar we lekker hebben gegeten. Nadat iedereen even los ging in het mini speel- huisje zijn we naar huis teruggegaan. Waar we vol vreugde werden ontvangen door onze ouders (of zelf naar huis zijn gefietst). We hebben het een hele leuke dag gevonden en iedereen die wil weten hoe het was in de tijd van Jezus, raden het iedereen aan!

Deze tekst is bedacht / geschreven door: Bénédicte & Dominique Heinsman (zusjes)