Na de Eucharistieviering van Christus Koning op 24 november begaf het voltallige Acolythencorps Pius X zich volgens traditie naar het parochiecentrum van de Emmaüsparochie. Daar hebben we genoten van koffie en thee met een plak cake. De moeder van Supun was natuurlijk van harte uitgenodigd om koffie te komen drinken. Ook een bekende van Supun, die speciaal uit een andere plaats kwam om de aanstelling mee te maken werd van harte uitgenodigd om koffie te drinken.

Na deze koffie/thee ceremonie verzorgde het feestteam een heerlijke broodjeslunch én springrolls, gemaakt door de moeder van Matilda. Ze waren zó lekker, dat er al enige tips werden gegeven hoe de dames Martin hun corps konden verrassen bij verjaardagen van hen.

Hierna werd door Saskia Kolkman, voorzitter van dit eerbiedwaardige corps, de jaarvergadering geopend. Vele punten werden besproken, contributies geïnd en de dienlijst voor de komende periode opgesteld. Tijdens deze vergadering werden diverse pauzemomenten ingelast om de ‘dorstige mens’ te laven. De catering was weer voortreffelijk in het aanbod van hapjes en knabbels.

Aan het einde van de vergadering werd een nieuwe voorzitter verkozen. Saskia heeft na enkele jaren aangegeven dat zij gaat stoppen ivm haar studie en stages. Haar broer Kees heeft zich gemeld om deze taak over te nemen. Unaniem was de keuze voor deze voorzitter en met de overdracht van hamer, bemoedigende woorden en een zoen werd Kees geïnstalleerd.

 

Na de sluiting van de vergadering heeft de feestcommissie bezit genomen van de laatste uren van dit dagprogramma. Het team had bowlingbanen gereserveerd en menigeen wist ‘van ballen’ en zorgde voor grote cijfers op het bord.

Ondertussen werd aan de parochie gewerkt aan een geweldige Sri Lankaanse maaltijd, verzorgd door Rumolda, de moeder van Matilda en Marinda. Tafel gedekt, drankjes klaar en het eten kon worden opgediend. Een hongerige horde acolythen genoot in het bijzijn van Pastoor Hermens van deze heerlijke maaltijd. Zelfs aan een toetje werd gedacht!

 

Om 19.00u ging iedereen tevreden en voldaan naar huis. En weer was er een jaarvergadering om!

 

 

Op 24 november j.l. werd tijdens de Eucharistieviering van ‘Christus Koning’ Supun Rodrigo door pastoor Hermens aangesteld als acoliet van het Acolythencorps Pius X.

 

Supun komt uit Sri Lanka en studeert aan de Wittenborg University of Applied Siences in Apeldoorn. Supun heeft zich bij aanvang van zijn studie direct aangesloten bij het Pius X en was afgelopen jaar als junior-acoliet regelmatig in de vieringen aanwezig. Voor deze gelegenheid kwam de moeder van Supun over uit Sri Lanka en glunderde zij vol trots over deze aanstelling.

 

 

 

Vandaag zijn we met 5 man naar het aartsbisdom vertrokken om naar de dank je wel dag te gaan voor onze inzet tijdens de vieringen. Bij het Bonifatiushuis hebben we ons omgekleed om daarna in processie naar de eucharistieviering te gaan.

 

Na de eucharistieviering hadden we een pauze en zijn we lopend naar de rondvaartboot gegaan. Na een rondvaart van een uur hebben we een korte wandeling gemaakt naar de Zusters van Augustinessen. Daar wachtte een puzzel op ons en een kopje thee gezet door de zusters.

 

Na de puzzel gingen we naar de bisdomtuin voor een patatje en een snack. Daarna werd bekend gemaakt wie de puzzel had gewonnen en was de prijsuitreiking. Helaas... geen top drie zoals vorig jaar, wel een bedankje van de bisschop en een kruisje.

 

We hopen volgend jaar weer mee te mogen doen en met wat grotere getale aanwezig te zijn.

 

 

Mijn geboorteplaats is Madrid en daar ben ik trots op. Ik vind het leuk om te misdienen. Het is dan een beetje alsof je Jezus helpt, dat vind ik leuk. Ik vind rugby ook leuk en trompet. Mijn favoriete heilige is de H. Michaël.
 
 
 
 
 

Afgelopen woensdag was de jaarlijkse chrismamis weer in Apeldoorn. Tegen 20.00 uur was de olie gewijd. Het corps zat in de sacristie te wachten tot het pompen kon beginnen.

De priesterstudenten brengen de gewijde olie binnen.

 

Het oppompen in de flesjes.

 

De dopjes op de flesjes.

 

De doosjes waar de flesjes in gaan om vervolgens verspreid te worden.

 

 

Zoals gebruikelijk is ons acolietencorps naar de nieuwe stek gegaan van onze oude pastoor. We werden hartelijk door Paul Daggevoorde verwelkomt in de Jozefkerk in Enschede. Daar mochten we (Simon, Wouter en Bart) dienen samen met een acoliet en een junior acoliet van de parochie in Enschede.

Het was een mooie dienst en je kon zien dat Paul het in Enschede prima naar de zin heeft. Na de dienst werden we uitgenodigd om Paul zijn nieuwe woning te bekijken. Hij zat er weer mooi bij.

We gingen nog met z'n vieren lunchen in de stad. (50 meter verderop) Na heerlijk gegeten te hebben namen we afscheid. De sociale plicht roept Paul ook.

 

 

Sinds november heeft het corps een nieuwe aanwinst: Lucas Balkema. Hij is de oudste zoon van het gezin Balkema en komt ons versterken. Hij heeft twee diensten op zondag meegedraaid en in verband met een nieuwe manier van werken komt hij ons zaterdag bijstaan tot hij wat meer ervaring heeft.

Welkom Lucas!!!!